Be kompanijos

BE KOMPANIJOS yra skėtinė organizacija tiems šiuolaikinio šokio menininkams, kurie ieško namų.

Nuo 2019 metų BE KOMPANIJOS yra aktyvi Lietuvos šiuolaikinio šokio meno lauko bendruomenės narė, kuri yra matoma kaip autentiška, socialiai aktyvi lauko dalyvė. Nuo oficialios praktikos pradžios, organizacijos veiklų pobūdis ir jų vykdymo geografija sistemingai ir tvariai plėtėsi, stengiantis nuolat išlaikyti pamatines organizacijos veiklos vertybes: didinti šiuolaikinio meno prieinamumą ir susidomėjimą juo, puoselėti marginalių visuomenės grupių įtrauktį į profesionalius meninius veiksmus, sukurti erdvę jauniems, pradedantiems šokio menininkams kurti bei sudaryti sąlygas profesionaliems, įvairaus amžiaus šokio meno kūrėjams vystyti kultūros bei meno produktus.

BE KOMPANIJOS pastarųjų metų ir ateities planų veikimo modelis yra unikalus Lietuvos šiuolaikinio šokio kontekste, t.y. esame viena iš nedaugelio scenos menų organizacijų, kuri prodiusuoja Lietuvoje bei užsienyje kuriančius Lietuvos šokio menininkus.

BE KOMPANIJOS rūpinasi kūrėjų naujų kultūros produktų sukūrimu bei jų sklaida, menininkų kvalifikacijos kėlimu bei įtraukimu į organziacijos vykdomas socialines bei edukacines veiklas. Mums, kaip organizacijai, svarbu jog visi, po mūsų vėliava egzistuojantys projektai, formuotų socialiai atsakingos ir profesiškai tvarios meninės organizacijos veidą. BE KOMPANIJOS, atstovauja 21 nepriklausomą kūrėją, savo sąraše turi 18 prodiusuotų ar koprodiusuotų spektaklių, yra įgyvendinusi daugiau nei 30 pasaulinių premjerų ir pasirodymų festivaliuose. Jau trečius metus rengiamą socialiai atsakingų meninių vyksmų, vykstančių viešose Vilniaus miesto erdvėse, festivalį – MAS.
Mūsų asocijuoti menininkai per pastaruosius 5 metus dalyvavo 40 tarptautinių rezidencijų, pelnė pripažinimą prestižiniais apdovanojimais, tokiais kaip Jaunojo menininko premijos, Vitos Mozūraitės premija ir Šiuolaikinio šokio asociacijos apdovanojimai už įsimintiniausias kūrybines veiklas. Apdovanojimų sąraše – du Auksiniai scenos kryžiai ir devynios nominacijos.

BE KOMPANIJOS įkūrėjos dvi socialiai aktyvios ir aktyviai socialios šokio menininkės, Agnietė ir Greta, nevengiančios ginti socialinių mažumų, savo įsitikinimų ir laisvės.

Kūrėjos siekia kurti rišlų dialogą tarp scenos menų ir socialinės veiklos, taip pat plėsti įvairumo bei saviraiškos ribas Lietuvoje. Dėl šių priežasčių savo meninę veiklą jos nuolatos pildo sociokultūriniais projektais bendradarbiaudamos su LGBT+ bendruomene, tautinėmis mažumomis, skirtingomis amžiaus grupėmis ir kt. Gan dažnai jų kūryboje realybė priartėja prie fantasmagorijos – tam pasitelkiama įvairių medijų sinergija.

________________

BE KOMPANIJOS vadovės – Agnietė Lisičkinaitė ir Greta Grinevičiūtė
Vykdančioji prodiuserė – Domantė Tirylytė
Technikos vadovas – Povilas Laurinaitis
Buhalterė – Mėta Vabalaitė